Stage Online Marketing Communicatie

Solliciteer nu

Stage Online Marketing Communicatie

Beschrijving

Ter ondersteuning van de afdeling Marketing Communicatie bij Renault Nederland in Schiphol-Rijk zoeken wij per direct een gemotiveerde en zelfstandige HBO stagiair Online Marketing / Communicatie voor een veelzijdige meeloopstage tot juni/juli 2019.

Op de afdeling Marketing Communicatie wordt dagelijks hard gewerkt om de merkbeleving van de merken Renault en Dacia verder te verbeteren en diverse campagnes en communicatiemiddelen te ontwikkelen voor de Nederlandse markt. Online communicatie (o.a. websites en online media) speelt hierbij een grote rol.

De Marketing afdeling bestaat uit Communicatie, Product Management en Distributie & Planning. Binnen ons online team is continu plek voor een stagiair die ons op alle terreinen ondersteunt. Wij werken veel samen met verschillende afdelingen binnen Renault, met diverse externe media en onlinebureaus én met het dealernetwerk.

Op je stageplek heb je dus met verschillende partijen te maken en krijg je daarbij de mogelijkheid om een kijkje te nemen in de keuken.

Voor de periode februari 2019 – juni/juli 2019 zijn wij op zoek naar een 2e- of 3e-jaars hbo- werkstudent die naast flexibel, proactief, nauwkeurig en analytisch ook een teamplayer is.

INTERNSHIP · SCHIPHOL-RIJK

Werkzaamheden

• Opstellen van briefings richting (reclame-) bureaus en interne partijen, zodat de website en online customer journeys doorontwikkeld worden.

• Zorgdragen voor adequate communicatie van en over (online-) campagnes richting de interne organisatie, het dealernetwerk en het daartoe up-to-date houden van Renault.net

• Maken van analyses, waaronder lead en website bezoeken van Renault.nl, Dacia.nl (met behulp van Google Analytics & Adobe Analytics). Op basis van deze statistieken wordt verwacht dat je advies uitbrengt en met optimalisatievoorstellen komt omtrent de content en media inzet

• Assistentie in diverse (online) projecten en evenementen. Daarnaast is het coördineren en begeleiden van online campagnes een terugkerende werkzaamheid

Secundaire taken:

Naast bovenstaande taken verwachten we dat je ondersteunt bij de dagelijkse werkzaamheden en dat je de reserveringen op je neemt van interne vergaderzalen of catering.


Wie zoeken wij?

Jij studeert in de richting van Nieuwe Media, Crossmediale Communicatie, Commerciële Economie, (Online) Marketing, Bedrijfskunde of Bedrijfseconomie en je beschikt over de volgende vaardigheden:

• Cijfermatig inzicht

• Goede kennis van het Microsoft Office pakket

• Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal

• Het kunnen redigeren van wervende webteksten

• Zelfstandig en probleemoplossend denken/werken

• Ervaring met Google Analytics en beeldbewerkingssoftware zoals Photoshop

• Het kunnen managen en aansturen van projecten

Stagelopen bij Renault: reageer snel, want er is een beperkt aantal plaatsen!

Wil jij weten hoe het eraan toe gaat op een Marketingafdeling en theorie omzetten in praktijk bij een zeer dynamisch en ambitieus bedrijf?

Reageer dan snel en verzeker jezelf van een leuke en leerzame stageperiode.